Waar ben je naar op zoek?

Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Zakelijke visagie voor een fotoshoot

Wil je graag jouw bedrijf goed op de kaart zetten? Dan is zakelijke fotografie onmisbaar. Natuurlijk wil je dan dat jouw collega's zo mooi mogelijk op de foto staan. Voor henzelf en voor de uitstraling van je bedrijf. Goede visagie is daarin essentieel. Waarom? Dat lees je hieronder. 

Om deze redenen is zakelijke visagie belangrijk 

  • Bij fotoshoots die binnen plaatsvinden wordt vaak gebruikgemaakt van professionele en sterke flitsers. Hierdoor valt veel weg. Dit voorkom je met speciale foto make-up. 
  • Een glimmende neus of glimmend voorhoofd is funest voor de foto. Met goede, matterende poeders heb je hier geen last van. 
  • Wenkbrauwen geven je gezicht vorm. Op foto's valt het einde van je wenkbrauw vaak weg. Dat is zonde. Gebruik daarom een wenkbrauwpotlood- en poeder. 
  • Is er een visagist aanwezig, dan scheelt dat de fotograaf behoorlijk wat tijd in de nabewerking én je foto's zien er 'echter' uit. 
  • Je haar in de krul of juist gestijld. Net even dat vlekje wegwerken of een beetje lippenstift als finishing touch. Het kan ervoor zorgen dat jouw collega's zich zekerder voelen voor de camera. En dat zie je terug in het resultaat. 

De beste kleding voor een zakelijke fotoshoot 

  • Kies voor lichte, zachte en warme kleuren. Deze kleuren zorgen ervoor dat je foto's er fris en rustig uitzien. Ook kun je ze goed combineren. 
  • Houd rekening met de kleuren van de locatie van de fotoshoot. Is die locatie heel kleurrijk, trek die ochtend dan niet je felste kleding uit je kledingkast. Neonkleuren zijn sowieso niet verstandig om te dragen voor een fotoshoot. 
  • Zorg voor rust in je kleding, zodat mensen die jouw foto zien ook echt naar jou kijken. Vermijd daarom drukke prints, patronen, logo's en teksten op je kleding. Hele fijne lijntjes of ruitjes in je kleding kunnen daarnaast zorgen voor een onscherp effect op je foto. 
  • Misschien wel mijn belangrijkste advies: ga voor kleding waar jij je comfortabel in voelt. Als je nooit in een rokje of pak naar je werk gaat, trek dat dan ook niet aan voor de fotoshoot. Als je ontspannen bent, straal je dat ook uit op de foto. 

Een goede samenwerking met de fotograaf is cruciaal 

Als visagiste werk je vaak samen met een fotograaf. Afstemming over de soort make-up voor de juiste belichting is dan erg belangrijk. Door mijn ruime ervaring heb ik vaak samengewerkt met fotograven en weet ik precies hoe we er samen voor kunnen zorgen dat jouw collega's de best mogelijke foto krijgen. 

Heb je speciale wensen of weet je nog niet precies wat je wilt? Ik neem graag de tijd voor je en laat je zien wat er allemaal mogelijk is met zakelijke visagie.